Jotta päästään mahdollisimman hyvään mittaustulokseen, täytyy mittari asentaa oikeaan paikkaan. Huonelämpömittarit ripustetaan noin silmien korkeudelle, jolloin ne on helppo lukea. Mittaria ei kannata ripustaa huoneen ulkoseinälle, sillä se saattaa usein olla hieman keskimääräistä huonelämpötilaa viileämpi.
Ulkolämpömittarit asennetaan varjoon, jotta auringonpaiste ei vaikuta lämpötilaan. Jos asennat mittaria ikkunan taakse, valitse mielellään pohjoiseen suunnattu ikkuna. Huolehdi myös, että ikkuna sulkeutuu tiiviisti, sillä lämpövuoto voi vaikuttaa mittarin lukemaan. Mittaria tai anturia ei kannata asettaa parvekkeen kohdalle, sillä siellä lukema saattaa myös olla merkittävästi todellista ulkolämpötilaa korkeampi.
Langattomissa ulkomittareissa lähetin viedään ulos. Näyttöyksikkö voidaan asettaa vapaasti sisälle, jolloin lämpötilaa on helppo seurata. Tiedot lähettimestä näyttöyksikköön lähetetään radioaalloilla taajuudella 433 tai 868 MHz. Signaalin kantomatka on tyypillisesti 30–80 metriä vapaassa tilassa, mutta jokainen välissä oleva seinä lyhentää matkaa huomattavasti. Varsinkin kiviseinät ovat hankalia esteitä langattomille signaaleille.
Kantavuus riippuu myös muista tekijöistä kuin fyysisistä esteistä. Ympäristössä voi olla elektronisia laitteita, jotka häiritsevät signaalin kulkua, esimerkiksi termostaatit tai ovikellot, jotka käyttävät samaa taajuutta. Usein kysytään, kuinka hyvin signaali kantaa, mutta siihen on mahdotonta antaa tarkkaa metrimäärää. Kantavuus riippuu paikasta ja sen häiriötekijöistä.
Jos vertaillaan eri lämpömittareiden lukemia, tulee mittareiden olla aivan vierekkäin. Ei riitä, että ne ovat samassa huoneessa, vaan niiden täytyy koskea toisiinsa.