Varsinkin lasiset kapillaarimittarit saattavat kestää varovaisessa käytössä jopa kymmeniä vuosia, mutta toisinaan nekin rikkoutuvat. Käytön jälkeen on tärkeää, että mittauslaitteet hävitetään kestävällä tavalla. Oikea tapa riippuu mittarin tyypistä.
Nestepatsaan avulla lämpötilaa näyttävät kapillaarimittarit voit heittää sekajätteeseen, jos taustan materiaali on muovia tai puuta. Metalliset kapillaarimittarit kuten ulkolämpömittari 118 tai paistomittari 923 voi kierrättää metallina.
Kapillaarissa näkyvä sininen tai punainen neste ei nykyisin ole elohopeaa, vaan värjättyä valopetrolia. Sitä on mittareissa niin pieni määrä, että se ei vaadi erillistä käsittelyä. Missään kapillaarimittareissa emme ole käyttäneet elohopeaa 2000-luvun alun jälkeen. Jos mittarisi on sitä vanhempi ja neste hopeanväristä, mittari kannattaa varmuuden vuoksi viedä ongelmajätekeräykseen.
Digitaalimittarit kuuluvat aina sähkö- ja elektroniikkaromun erilliskeräykseen (SER-jäte). Keräyspisteitä löytyy satoja ympäri Suomen. Mittarien kaltaiset pienet elektroniikkalaitteet voi viedä myös suuriin sähkölaitteita myyviin kauppoihin. Muistathan kuitenkin ensin poistaa laitteesta mahdolliset paristot ja viedä ne navat teipattuina paristonkeräykseen.
Metallista tehdyt viisarimittarit, kuten paistomittari 925, voi heittää metallikeräykseen. Pieni määrä muita materiaaleja ei estä lajittelua metallijakeeseen.
Jos ostat rikkoutuneen lämpömittarin tilalle uuden, muistathan kierrättää myös pakkaukset. Kuplapakkaustemme muovi on PET-muovia, jonka voi lajitella muovipakkauksiin. Pahviosat löytävät paikkansa kartonkikeräyksestä.